Znanstvenici su možda pronašli lijek za preokrenu baldness muškog obrasca

Anonim

Zato postoje dobre vijesti i loše vijesti za ljude koji se bave gubitkom kose.

Dobre vijesti? Istraživači iz Johns Hopkins Medicine uspješno su testirali eksperimentalni spoj koji preokreće gubitak kose, siva kosa i upala kože koja je obično povezana s visokim udjelom masnoća i visokim kolesterolima u zapadnom svijetu.

Ukratko: Mi smo službeno jedan korak bliže pronalaženju lijeka za baldness muških uzoraka.

Istraživači vjeruju da eksperimentalni spoj zaustavlja proizvodnju određenih masti nazvanih glikosfingolipidima (GSLs), glavnim komponentama koje čine kožu i stanične membrane.

Pokusi su provedeni na miševima koji su dobili dijetu s visokim udjelom masnoća i kolesterola. To je dovelo do ispitanika da prikazuju gubitak boje kose od crne do sive do bijelog, opsežnog gubitka kose i upale kože izložene višestrukim ranama.

Međutim, nakon što su miševi bili hranjeni, ti učinci su bili preokrenuti.

Sada zbog loših vijesti - spoj je testiran samo na miševima i istraživači kažu da nema potvrde da će sigurno raditi na ljudskim temama još upravo sada.

Ono što proboj donosi na stol je mogući put u borbi protiv gubitka kose. Subroto Chatterjee, profesor pedijatrije i medicine na Medicinskom fakultetu Sveučilišta Johns Hopkins, objašnjava kako ovaj rezultat može potencijalno promijeniti živote muškaraca.

"Naši nalazi pokazuju da zapadnjačka prehrana uzrokuje gubitak kose, izbjeljivanje kose i upalu kože kod miševa, a vjerujemo da se sličan proces događa kod muškaraca koji izgube kosu i doživljavaju izbjeljivanje kose kada jedu veliku količinu masnoće i kolesterola", kaže Chatterjee,

Zasad će znanstvenici nastaviti širiti svoje nalaze na spoju poznatoj kao D-PDMP kako bi utvrdili njegovu učinkovitost i potrebnu količinu za aktiviranje rasta dlačica.

"Nadamo se da će jednog dana u budućnosti to značiti brži i učinkovitiji oporavak od ćelavosti, izbjeljivanje kose u starenju populacije i zacjeljivanje rana", kaže Chatterjee.

Zanimljivi Članci

Smart Casual službeno je mrtav - ovo je kako nositi haljinu kod 2018. godine

Kako nositi smoking i gdje da biste dobili jedan

Lauren Engel i prijatelji dolje ispod za časopis C-Heads

Airbus predstavio 'Day & Night' suite prve klase kompletan sa spuštenim krevetom