Vidi pobjednike u odabranim kategorijama nagrada za Sony World Photography u 2017. godini

Anonim

To je deseta obljetnica Sony World Photography Awards, a fotografi iz više od 50 zemalja diljem svijeta pomažu im u proslavi.

Više od 227.000 slika podneseno je na razmatranje ove godine. Natjecatelji, mješavina profesionalaca i amatera, se bore za naslova u četiri osnovne kategorije (Stručni, Otvoreni, Mladi i Student Focus) i niz potkategorija.

U profesionalnom natjecanju, fotoreportalizam i tvrdolovna novinska fotografija sjedit će se uz rame s likovnim, mirnim i komercijalnim poslovima, kao i sa strahopoštovanim slikama o prirodnom svijetu i našim putovanjima u njemu. Fotografi moraju poslati najmanje 5 i najviše 10 slika za natjecanje. Pobjednik je odabran od prvih mjesta pobjednika svih profesionalnih kategorija i zaslužuje prestižnu titulu fotografa godine.

Otvorena kategorija poziva fotografe svih uzrasta, pozadina i razina iskustva da sudjeluju u najvećem svjetskom fotografskom natjecanju. Suci nagrađuju najbolje pojedinačne slike iz 10 različitih kategorija, u rasponu od Arhitektura i Pejzaža do Fotografije mrtve prirode i ulice.

Natjecanje mladih, za sve fotografe u dobi od 12 do 19 godina, prepoznaje sljedeću generaciju talentiranih mladih kreatora. Konačna kategorija, Studentski fokus, otvorena je svima koji podučavaju tečaj fotografiranja s punim radnim vremenom na registriranom sveučilištu.

Scott Gray, izvršni direktor Svjetske organizacije za fotografiju, izjavio je u priopćenju:

"Ove godine, više od bilo koje druge, unose na Sony World Photography Awards pokazale su veliku integritet i karakteriziraju ih razmatrani pristup. Lijepa djela fotografske umjetnosti, a ne snimke, predstavljena su sucima i veselim se što su naši cijenjeni žiriji odlučili nagraditi čistu vještinu, umjetničku interpretaciju i promišljenost fotografa, a ne samo temu koju fotograf ima uhvaćen."

Sudac Damien Demolder dodao je: "Bilo mi je zadovoljstvo i nadahnuće biti izloženo takvom velikom broju velikih djela i privilegiju da mogu dijeliti osobne trenutke, radosti, suze, život i gubitke fotografa iz svih širom svijeta koji su snimali svoja iskustva kroz svoje slike. "

Sony World Photography Awards najavile su dobitnike za 2017. Oni će se nastaviti natjecati za najnoviju Sonyjevu digitalnu imaging opremu, plus 25.000 dolara za fotograf godine, 5000 dolara za ukupnu pobjedu u kategoriji otvorenih kategorija i 30.000 eura opreme za sveučilište pobjednika studentskog fokusa.

Pobjednici će biti objavljeni na dodjeli nagrada u Londonu 20. travnja. Počevši od sljedećeg dana, pobjedničke, uži izborne i pohvaljene slike bit će prikazane u sklopu izložbe Sony World Photography Awards u Somerset Houseu, također u Londonu. Izložba će trajati do 7. svibnja, a zatim ići na svjetsku turneju.

Pregledajte gore navedene dobitnike i punu zbirku ovdje.

RELATED: Pogledajte unose u uži izbor za 2016. Sony World Photography Awards

Zanimljivi Članci

Aussie Doctor otkriva stvari koje vjerojatno niste znali o vašem muškosti

Najtraženijih muških maraka za odjeću koja će vam pomoći da prežive svaku zimu

Vodič za najfinije tenisice marki na planeti

Tom Ford i Jared Leto dokazuju da su nagrade za umjetnost i film mjerilo za besprijekoran stil