Pogledajte pobjednike ovogodišnje nagrade Wildlife Photography Awards

Anonim

Ova je priča izvorno objavljena na Gizmodo

Najavljeni su dobitnici ovogodišnjeg Natjecanja divljih fotografa godine.

Od smrtonosnih orangutana i morskih lavova, do neprijateljskih parakeeta i zamrznutih pangolina, ovogodišnji usjev ima neke od najboljih fotografija u divljini koje smo vidjeli neko vrijeme.

Pregledajte ovdje cool fotografije, animacije i dijagrami u Gizmodoovoj Image Cache-u.

Dobitnici ovogodišnjeg natjecanja odabrani su iz gotovo 50.000 prijava iz 95 zemalja. Sudački sud natjecanja sastoji se od priznatih stručnjaka koji su odabrali najprodavaniju fotografiju temeljenu na njihovoj kreativnosti, umjetničkoj i tehničkoj složenosti. Evo 10 dobitnih slika.

Gizmodo istražuje pametan dizajn, prodorne znanosti i tehnologiju koja nadahne strahopoštovanje koja oblikuje vašu budućnost.

Slijedite Gizmodo na Facebooku i Twitteru.

Georgea Dvorskog - Gizmodo

1/10

Entwined Lives, Tim Laman, SAD

Pobjednik Wildlife fotografa godine 2016. Najviša nagrada za ovogodišnji natječaj odlazi Tim Lamanu za ovu zadivljujuću sliku muškog orangutana koji se penju na 30 metara do najdubljega korijena smrdljive smokve koja se zarobljavala oko stabla. Orangutan je napravio podmukao put u potrazi za smokvama. Layman je fotografirao pomoću daljinskog upravljača GoPro, koji je trebalo tri dana da se postavi.

2/10

Mjesec i vrana, Gideon Knight, Velika Britanija

Pobjednik, Young Wildlife Photographer godine 2016. Gideon Knight zarobio je ovaj užasan udarac vrane silueteći prema nebu, a mjesec je sjedio u pozadini. Slika je snimljena u londonskom Valentinovom parku.

3/10

Pokušaj iseljenja, Ganesh H. Shankar, Indija

Pobjednik, ptice. Indijski papagaj s ružičastim prstenom uhvaćen je u pokušaju iseljavanja neželjenog gosta - bengalskog guštera za nadgledanje. Ganesh H. Shankar zarobio je ovu živopisnu fotografiju u Indijskom nacionalnom parku Keoladeo.

Zanimljivi Članci

Aussie Doctor otkriva stvari koje vjerojatno niste znali o vašem muškosti

Najtraženijih muških maraka za odjeću koja će vam pomoći da prežive svaku zimu

Vodič za najfinije tenisice marki na planeti

Tom Ford i Jared Leto dokazuju da su nagrade za umjetnost i film mjerilo za besprijekoran stil