Pametni i jednostavni načini da biste dobili prljavo bogatstvo u četrdesetim godinama

Anonim

Pokazali smo vam kako se obogatiti u svojim dvadesetim i tridesetim godinama, a sada kada su ta desetljeća uistinu za vama, vrijeme je da očistite svoj fiskalni čin za dobro.

Osim što je profesionalni vozač u pšeničnim pijavicama (djeci) ili koji živi velik i zadužen kao visoki leteći stručnjak, još uvijek postoje dobre financijske mjere koje čovjek može poduzeti kako bi osigurao da izađe na vrh novčića tijekom ovog desetljeća.

"Mogla bi se naći na poziciji u kojoj više dugujete bankama nego što vrijedi vaš dom."

Ako ste pod pritiskom rastuće obitelji ili imate poteškoća pri postavljanju temelja za ugodnu budućnost, poslušajte.

To su pet stručnih savjeta koji će vam trebati da vremenske prilike budu utažene. I možda se prljave bogate u tom procesu.

Biti otežan novim i povećanim troškovima

Nije lako davati financijske savjete svakom čovjeku u četrdesetim godinama, ali uz pretpostavku zajedničkih karakteristika rastuće obitelji i višestrukih odlaznih troškova, postoje dokazani načini zaokretanja.

Muškarci u ovom desetljeću potencijalno će biti povučeni u nekoliko različitih smjerova. Najveće su, naravno, školske naknade, otplate hipotekarnih kredita i ulaganja u mirovinu.

Luke Laretive, viši savjetnik za privatno bogatstvo tvrtke Shaw & Partners, objašnjava da muškarci trebaju imati plan o tome kako uskladiti ove sukobljene prioritete, inače se ne prodaju za najbolje izglede za financijski uspjeh.

"Ako se osjećate preplavljeni složenijim financijama u četrdesetim godinama, profesionalac može pogledati vašu osobnu situaciju i pomoći vam da provedete plan."

"Vitalni savjeti za upravljanje novcem za ovu dobnu skupinu uključuju održavanje vašeg fonda za hitne slučajeve, nastavljajući preispitivanje vaših potreba osiguranja, održavanje računa o troškovima (smanjujući ih gdje je to moguće) i refinanciranje hipoteke na bolju stopu".

Pansion ne bi trebao biti vaš plan

Većina muškaraca u četrdesetima razgovaraju i veselimo se njihovoj mirovini toliko da zaboravljaju da je mirovina samo model pomoći. Dobna mirovina u Australiji osmišljena je za rad u suradnji s mirovinskim fondom i pružit će financijsku pomoć ako nemate sredstva za podršku.

Točnije, to bi se trebalo smatrati sigurnosnom mrežom, a ne vašim planom A.

"Mirovina je prihod i imovina testirana, no trenutna maksimalna osnovna stopa za par je 1.198, 20 dolara po dva tjedna", kaže Laretive.

"Ako ne mislite da je ovo dovoljno da živite kvalitetu života koje želite u svom umirovljenju, onda morate osigurati da radite na izgradnji vašeg bogatstva".

Smanjite razinu rizika tijekom ovog desetljeća

Znači napravili ste pristojan novac od proteklih nekoliko desetljeća koji su se trgavali rovovima. Lijep posao, vojnik. Sada je vrijeme za ulaganje. ali kako, koliko i koliko je riskantno?

Opće pravilo je jednostavna: kao što je vrijeme za mirovinu smanjuje, vaša razina rizika također treba smanjiti.

"To će ograničiti vjerojatnost da će događaj kao što je GFC uklanjao uštedu za mirovinu godinu prije nego što ste se trebali povući", objašnjava Laretive.

"Ako trenutno imate 40, još uvijek imate najmanje 27 godina do umirovljenja pa biste i dalje trebali uzimati umjerenu količinu rizika."

Oni koji imaju stalnu hipoteku teško mogu znati hoće li doprinijeti novcu svom superu ili platiti svoj kućni zajam.

Jedan od načina da vam pomognemo kroz ovo je skakanje na web stranicu ASIC-a Money Smart koja je praktičan alat koji vam može pomoći pokazati gdje će vaš novac imati najveći utjecaj.

Koristeći kapital u vašem domu

Ova uobičajena praksa svibanj činiti privlačan za mnoge, ali oprez mora biti poduzeta. Korištenje pravednosti u vašem domu je financijska strategija koja može biti velika ako se radi ispravno ili strašno ako ne.

"Ako otplovite dug ili kredit za kreditne kartice s vrlo visokim interesima, onda bi to moglo biti dobra ideja za prebacivanje duga na vašu hipoteku i isplatiti ga s mnogo nižom razinom interesa", objašnjava Laretive.

Kapital se također može koristiti za plaćanje važnih troškova paušala kao što su školarina za vašu djecu ili ulaganje, kao što je kupnja investicijske imovine.

"Neki ljudi, međutim, mogu uzeti novac i kupiti hrpu potrošačkih predmeta, poput televizora velikih zaslona, ​​što im čini da se dobro osjećaju u kratkom roku, ali ne dodaju mnogo vrijednosti u svoj život", kaže Laretive.

Ako muškarac odabere da preuzme ovaj rizični način trošenja pravednosti u svojoj kući, oni također riskiraju pred nepredvidljivim scenarijem pada cijena nekretnina i morate prodati.

"Mogla bi se naći na poziciji u kojoj više dugujete bankama nego što vrijedi vaš dom."

Prioritizirati zdravlje nad bogatstvom

Zdravlje je najvažniji čimbenik kao čovjek dobi. Uzgoj starijih donosi medicinske troškove koji mogu postati jedan od vaših najvećih troškova. Nema jednostavnog načina da to zaustavite, osim putem preventivnih mjera za zvuk, stoga držite se, ostanite zdravi i pokušajte se brinuti ako želite osigurati svoju budućnost života.

Osim toga, preporuča se da muškarci četrdesetih godina poučavaju svoju djecu o novcu kako bi mogli razvijati financijske sposobnosti od ranog doba.

Utvrđivanje dobrih navika oko zarađivanja, trošenja i štednje novca im pomaže pri starenju i odgovornosti za vlastite financije.

Posebna zahvala Luke Laretiveu koji je viši savjetnik za privatni bogatstvo @ Shaw i partneri. Ovo je općeniti savjet i trebao bi ga razmotriti u svjetlu vaših osobnih okolnosti.

Zanimljivi Članci

Real Wally je pronađen na Instagramu

Specijalni put u opatiji: Range Rover NW8 Limited Edition

John Legendova odjeća je budućnost putovanja zrakoplovom

Korak Unutar Švedskog zadivljujućeg ledenog hotela za zimu 2018