Te će aplikacije pomoći u povećanju mentalnog zdravlja

Anonim

Ova je priča izvorno objavljena na Kolektivnom centru

U brzom 24-satnom svijetu u kojem živimo, može biti lukav pronaći čak pet minuta da se udahne i usredotočite se na sebe.

Ponovno podizanje sustava za raspoloženje i um.

Uvijek postoji poruka e-pošte ili tekst ili upozorenje o društvenim medijima da bismo privukli pozornost. Sretno, ako možete pronaći vremena za odlazak, postoji sve veći broj aplikacija osmišljenih kako bi vam pomogli da poboljšate raspoloženje, ublažite stres i poboljšate svoje mentalno zdravlje.

Premda te aplikacije ne bi smjele zamijeniti profesionalnu pomoć onima kojima je to potrebno, mogu se koristiti uz usluge profesionalne podrške ili kao praktična pomoć za spremanje u alatnu kutiju.

MoodKit

MoodKit je sveobuhvatna aplikacija koja sadrži četiri integrirana alata koja omogućuju svojim korisnicima da preuzmu odgovornost za svoje raspoloženje i time razviju zdrav mentalni pogled. Prvi alat koristi tehnike kognitivnog ponašanja (CBT) kako bi svojim korisnicima pružio više od 200 prilagodljivih aktivnosti koje će vam pomoći u poboljšanju raspoloženja.

Drugi alat je Misaoni Checker, koji vas uči savjete za upravljanje raspoloženjem. Tragač za raspoloženje će vam pokazati uzorke i napredak, a časopis omogućuje bilježenje. Sve gore, ako smatrate da trebate poticaj, MoodKit je jedan od temeljitijih alata vani.

fenjer

Ako tražite vrlo specifičnu, vođenu pomoć, Lantern može biti prava aplikacija za vas. Kada se prijavite s Lanternom, uzmite kviz kako biste odredili što želite raditi u svom životu.

Zatim ćete biti podudarni s profesionalnim trenerom i dodijeliti niz vježbi. Aktivnosti su dizajnirane da budu dovršene svakodnevno, a oni su automatski vođeni. Dok radite kroz vježbe, možete se odmoriti i lako znajući da je vaš osobni trener udaljen samo nekoliko tekstova.

Dubok san

Nije tajna da nedostatak kvalitetnog sna može imati ogroman utjecaj na vaše raspoloženje i mentalno blagostanje. Aplikacija Deep Sleep ima za cilj ukloniti probleme sa spavanjem u pupoljci nudeći korisnicima vođenje meditacije. Postavke aplikacije imaju postavke koje možete prilagoditi kako biste pronašli pravu meditaciju za svoju osobnu rutinu spavanja.

Na primjer, možda biste trebali meditaciju igrati jednom ili biste ga htjeli ponavljati tijekom noći. Postoji i opcija koja omogućuje aplikaciji da vas obavijesti da biste započeli sjećati se tijekom cijelog dana.

Happify

Srećko radi na teoriji da čak i ako primjenjujete samo nekoliko minuta dnevno na svoju sreću, možete vidjeti značajne rezultate unutar nekoliko dana. Happify pruža svojim korisnicima aktivnosti i igre koje se bore za pozitivnu psihologiju, svjesnost i tehnike CBT.

Prema sreću, 86 posto čestih korisnika otkrio je da je njihova sreća porasla u roku od dva mjeseca od početka s aplikacijom. Aplikaciju možete upotrebljavati bilo kada i bilo gdje, jer je dostupna na računalima i mobilnim uređajima.

Jednostavna navika

Jednostavna navika je izvrsna meditacija i svjesnost aplikacije za one na putu. Bez obzira koliko imate vremena, bez obzira gdje se nalazili, sigurno će vam biti meditacija. Na primjer, ako putujete na autobus, postoji posebna meditacija koja vam pomaže da budete svjesni, unatoč buku i kaosu oko vas.

Ako ste upravo stigli kući nakon dugog dana, tu je meditacija za taj scenarij. I glazura na vrhu svega toga? Aplikaciju je izradila tim stručnjaka za Harvard psihologa i meditacije, tako da znate da ste u dobrim rukama.

Flowy

Ako pate od napada panike, Flowy je izvrsna aplikacija koja vam je potrebna kada vam je potrebna upravo ovdje, upravo sada. Aplikaciju je stvorio Simon Fox, koji je sam doživio napade panike. Simon zna da kada ste u potrazi za napadom, nemate vremena za detalje, tako da je Flowy super jednostavan.

U biti igrate igru ​​- vaš cilj je pomoći Aegiru, bogu mora, popraviti svoj brod - ali ćete koristiti tehnike disanja za igru. Prema Flowyju, nakon samo 90 sekundi, osjećat ćete se opuštenije.

Početak

Ako pate od depresije, korisno je da preuzmete Početak. Ova korisna aplikacija stvorili su osnivači Iodine, web stranice koje svojim korisnicima omogućuju podijeliti svoja iskustva s različitim lijekovima. Počnite, međutim, usredotočiti isključivo na one s depresijom.

To korisnicima omogućuje praćenje njihovih simptoma depresije i upravljanje svim povezanim lijekovima. Budući da može potrajati neko vrijeme kako bi antidepresivi stupili na snagu, aplikacija vam pomaže da pratite nuspojave i kako se osjećate, što pomaže u stvaranju cjelovite slike. Idealno ćete dijeliti svoje rezultate s liječnicima koji vas liječe.

Riječi: Bryna Howes
Slijedite kolektivno središte na Facebooku i Instagramu

Zanimljivi Članci

Projektiranje nogometnog kompleta - David Beckhamov način

35 načina za rock osnovne majice - Inspiration Guide

Kako stojiti šarene hlače radi rada i igranja bez uzbuđenja

Jedinstvena koža od Bleu de Chauffe jesen / zima 2015