Ovo su najviše ikonične filmske komedije svih vremena

Anonim

Tamni, duhovni i apsolutno neprikladni šale čine svijet krugom. Bez obzira nalazite li se u uredu ili se družite, intuitivni zahvat bitan je za opstanak svakog čovjeka. Zašto ne baviti utjecajem najboljih komedijskih filmova? Od stare školske slapstick ili tupog humora, pogledajte naš popis vrhunskih flicka za zdrav smijeh i neophodno komično olakšanje kada vam najviše trebate.

Trgovanje mjestima

Trgovanje mjestima je komentar farsa 80-ih godina "Desetljeće pohlepe". Kada dva milijunaša (Duke & Duke) kladiti mogu uzgajati Conman bum Billy Ray Valentinovo (Eddie Murphy) u veličanstveni gad, snobby redateljski direktor Louis Winthrope III (Dan Ackroyd) dobiva kratki kraj štapa. Okreće svoj život naopako kako Murphy preuzima svoj posao, kuću i mrežu prijatelja. Dok se Dukeov plan planira razotkriti, dvojica muškaraca i njihovih skupina skloni su skidati braću. Tamno, okrutno ali potpuno smiješno, Trgovanje mjestima mora se vidjeti na svakom časopisu.

Sretan Gilmore

Mudar, nadmoćan i smiješno smiješan, Happy Gilmore je glavni primjer 90-ih godina Adam Sandler. Priča se vrti oko agro hokejaša, Happy (ironično dovoljno), koji može udariti lopticu za golf dalje od profesionalaca. Kada njegova ljubljena baka pogodi financijska pitanja, Happy ispituje svoju sreću na PGA turneji. Njegov glavni suparnik - strijelac McGavin, profesionalac koji vidi sretnu kao sramotu u igri golfa. Sretan je glasan, sablasan i sigurno će imati igrače koji mijenjaju način na koji igraju igru.

Ošamućen i zbunjen

Vaš posljednji dan srednje škole vjerojatno nije bio ništa slično Randallu "Pink" Floydu (Jack Londonu) u Teksasu 1976. Prolazio je oko 1970 Chevy Chevelle SS 454, beskrajno pušio travu i izazivao ružanstvo u susjedstvu. Ako ste razmišljali o tome kakav je bio život u Americi tijekom sedamdesetih godina, ovdje je vaš besplatni putnički put. Od soundtracka do ormara i retrovizora - Dazed & Confused je sve što je bitno. Gdje je Matthew McConaughey skovao filmsku glupost "To je ono što volim kod ovih djevojaka srednjih škola, čovječe. Starim, ostaju iste dobi. "

Anchorman: Legenda o Ronu Burgundyju

Anchorman ne privlači snagu svoje priče, br. Ron Burgundy i njegov notorno smiješni vijetnamski tim poznati su po svojim smiješnim glupostima i slučajnim komičnim situacijama. Burgundija, plitka i pretenciozna vijest sidra, zbunjena je kada se žena doda u sobu za novinare za "raznolikost". Odatle se postavlja pozornica za kopanje medija dominantnih muškaraca, ljubavni interesi i natjecanje u vijestima. Film ne pokušava biti pametan ili duhovit, već uživa u svojoj gluposti kao što Will Ferrell vodi put.

Hot Fuzz

Za one koji su mislili da Simon Pegg nije mogao vrhunac njegove izvedbe Shaun of the Dead, pogodite ponovo. Kada se Londonski policajac Nicholas Angel (Pegg) preselio u čudan engleski selo, njegov glupi novi partner i on otkriva prijetnu zavjeru. Iako je djelo osrednje, komična stručnost leži u filmu koji privlači dijalog, brze viceve i ugodne akcijske prizore. Redatelj Edgar Wright čini komičnu komičnu jeziku u obliku guzice s osvjetljenjem kreativnosti za Hot Fuzz - svakako jedan od njih za kontinuirane adrenalinske žurbe i zdrave smijeh.

Zrakoplov

Kad zrakoplovna posada bolestan, samo jedna osoba može sletjeti zrakoplov - bivši pilot koji se boji letjeti. Situacija koja obično prethodi predstojećem propasti, susreće se s potpunom satirom u ovom klasičnom filmu. Četvrti se na pop kulturi 80-te prije gledanja. Filmovi koji se neprekidno šalju u humor i šale govore o vremenu i mogu letjeti iznad glave. lako.

Mamurluk

Mnogo je momaka pogodilo Vegasu zbog neželjenih druženja njihovih prijatelja - ujutro nitko ne pamti ništa. Gledajte kako ovi momci prolaze kroz paklenu pakao da pronađu svog nestalog prijatelja prije svojeg vjenčanja, dok pokušavaju zadržati svoje financijske propitke. Bradley Cooper, Zach Galifianakis i Ed Helms, uz pomoć Mikea Tysona i gospodina Chowa (Ken Jeong), za čvrstu podrhtavanje i paziti na upozorenje "Što se događa u Vegasu, ostaje u Vegasu".

Američka pita

Ponovno proživite svoje djevice srednjoškolskih dana uz ove četiri tinejdžera koji su na seksualnom osvajanju krenuli izgubiti "to" promo noći. I prije nego što mislite da je to još jedan školski školski film, zaustavite se tamo. Američka pita ide dalje od stereotipnog tinejdžerskog života. Svaki lik ima svoju osobitu priču koja dodaje visinu dubine koju ne nalazite u sličnim filmovima. Jedna linija, gaga i neobične situacije donose beskrajnu divljenju originalnoj i potpuno povezanoj priči koju je učinila American Pie.

Austin Powers: Međunarodni čovjek otajstva

Michael Myers objavio je prvi parodijski film James Bond s stereotipnim 60-tim twist. Prepuno neprimjerene seksualne primjedbe, strašno bijesne šale i lošeg britanskog stomatološkog rada, Austin Powers je do sada bio jedan od najzabavnijih "arskih neprijatelja preuzima svijet" akcijske komedije.

Stara škola

Mitchov (Luke Wilson) život zaustavlja se kada se vraća s poslovnog putovanja kako bi pronašao svoju ženu među prijetećim troje. U pokušaju da revitaliziraju svoj novorestrug, njegovi najbolji dječaci na čelu Beanie (Vince Vaughn), odlučuju ponovno proživjeti svoje koledžske godine započinjući bratstvo. Potpuno kliše, ozbiljno jeftini smiješi i divlje zabave s djevojkama koje se hrvaju u KY želuci vraćaju vašu bezobzirnu kolekcijsku nostalgiju u ovu veliku studijsku komediju.

Postoji nešto o Mariji

Svi smo imali tu jednu djevojku iz snova. Bila je zapanjujuća, karizmatična i konačno, ne bi se udaljila dok nije saznala da ste bogati. Ben Stiller vodio je ovu sophomorijsku komediju dok mu je predstavljena prilika da se ponovno zaposli s dugo traženim, Mary. Farrley Brothers učinila je komediju upravo u tome što je riječ o tupim kopama na svakoj rasi, demografiji, spolu i orijentaciji. To je nažalost relatable, vrlo zabavna i zasigurno će vas se smijati do bliske.

petak

Petak je lako jedan od karizmatskih filmova koji možete gledati nekoliko puta godišnje. Ne samo da je lako nasmijati, film nudi lakši pogled na južnu LA kulturu koja kontrastira prethodne filmove kao što je Boyz N The Hood. Parcela se okreće oko dva prijatelja, Smokeya (Chris Tucker) i Craig (Ice Cube) koji puše svoje trgovce i korače kako bi pronašli način da ga vratite. To je film koji je napravio znak za Chris Tucker i dalje je jedan od najzabavnijih filmova oko danas.

Polubraća

Brennan Huff (Will Ferrell) i Dale Doback (John C. Reilly) imaju sve zajedničko - od spavaca do nezaposlenosti i bez ikakvih životnih odgovornosti. Dva 40-godišnja muškarca su uglavnom obrasla djeca. Kada ih njihovi roditelji prisiljavaju da žive zajedno, njihova se osobnost sudaraju, dok slijedi žudnja. To je tipičan Ferrell film, pa se pripremite za apsurdnu, "glupu" komediju koja nas ostavlja za više Will Ferrella iz godine u godinu.

Zaboravljam Sarah Marshall

Prvo, Kristen Bell, koji igra Sarah Marshall, ozbiljno je lijep. I svaki muškarac koji je izgubio želio bi znati da je sada mackin 'slavna rockstar. Zamislite da ste krvavi bivši dečko Petera (Jason Segel) kada se upušta u lovce na Havajima. Kroz niz nezgrapnih interakcija gledati kao grubo humor, nedovoljne šale i dobro sravnjene kopa stvoriti nezaboravan odmor za sve. Ostavljajući te pogađanje ako će Segel posljednji put pasti za Saru, ili ga zavući s privlačan, hladnijim Mila Kunis.

Royal Tenenbaums

Wes Anderson nas dovodi disfunkcionalnu obitelj Tenebaum. Čudna skupina neobičnih dječjih izuzetaka koji se ponovno ujedinjuju kada im otac, Royal, izjavi da umire. Priča je nevjerojatno emotivna i potpomaže čarobna Wes Andersonova kinematografija koju poznajemo i volimo. Owen Wilson, Bill Murray, Ben Stiller i drugi sadrže šarmantni glumac u ovoj eklektičnoj mračnoj, tragi-komediji.

Blazing Saddles

Dedicated fandom će nazvati Blazing Saddles "najzabavnijeg filma svih vremena", što je dijelom istinito jer je to vjerojatno najbolji posao Mel Brooksa. Priča se vrti oko korumpiranog političara kojeg igra Gene Wilder koja je odlučila uništiti njegov bijeli zapadni grad. Na taj način unajmljuje crni šerif, jer je u to vrijeme (sedamdesete) bio znatno šokantan. Uživajte u tradicionalnim scenaristima slapstickom, obilnim vidovnim gagovima i otvorenom seksualnom perverzijom koja donosi Blazing Saddles kao jednu od najboljih komedija svog vremena.

Krokodil Dundee

Crocodile Dundee je još jedan film poslijepodne za one dane kad vam je potrebno dobro nasmijati. Klasična glumica "riba izvan vode", američka novinarka Linda Kozlowski istražuje legendarni Aussie "Crocodile Dundee" i vraća ga natrag u NYC. On je karizmatičan, humoran i nosi ekscentrični duh avanture kroz ulice Big Apple. Poznati trop je redefiniran - Nikad ne dovodite Aussie u borbu s nožem.

Dumb & Dumber

Ili ćete voljeti ili mrziti "glupo-smiješnu" komedijsku izvedbu koju su predstavili Jim Carrey i Jeff Daniels u ovom kultnom klasiku. Svaka isporučena linija odražava kako

,

Dobro, glupi su ta dva momka. Dok putuju diljem Sjedinjenih Država da vraćaju zaboravljeni kovčeg Carreyjevom limo putniku, nalazimo se među shemama otmice i neredima nevolje. Dijalog je udario sa slapstick šalom nakon šale i zasigurno briše nekoliko točaka od pregleda vašeg IQ postova.

Knocked Up

Ben Stone (Seth Rogan) završava životom svakog čovjeka noćne more - kada jedan noćni štand dovodi do bebe. A gdje se Knocked Up odvaja od tipičnog teenybopper dram-coma, to je dobro napisana skripta i, da, srdačna scena. Komična spina o načinu na koji odrasli djeluju kad se pojavi neočekivana trudnoća. Žensko vodstvo Alison Scott (Katherine Heigl) jednako je živahno kao i njezin kolega koji proizvodi pametan zvrkati sa smiješnim smijanjem i privlačnim stranicama.

Nepozvani gosti u svatovima

Osobno, Wedding Crashers je jedan od mojih omiljenih komedijskih filmova iz 2000. godine i redefinirala način na koji muškarci vide rom-com. Vince Vaughn i Owen Wilson igraju dva razvodna posrednika koji provode svoje vikende uzimajući djevojke slučajnim vjenčanjima. Njihova veza predstavlja ideal za najbolje partnere koji se intuitivno međusobno privlače i zabavljaju. Isporučuje se izvedba koja je usmjerena neprimjerenim šaljivanjima, duhovitim kopanjem i nezaboravnim trenucima

,

dok netko ne padne na pogrešnu djevojku.

Kingsman: Tajna služba

Obožavatelji Bondovih i akcijskih filmova starih škola uz uzimanje u Kingsman ako to već niste vidjeli. Osim ozbiljno prilagođenih odijela i špijunaže visoke tehnologije, film je suptilno sportao tamno englesko humor među njegovom klišeju. Odmori se na polovici parodijske ljestvice špijunskog filma s ozbiljnijim tonom nego što kažem, Austin Powers.

Shaun od mrtvih


Kada samozadovoljan gubitnik Shaun (Simon Pegg) konačno shvati da je svijet preuzeo neživotni, postavlja se da spasi svoju mamu, bivšu i piju dok ne prođe zombijska apokalipsa. Film je stvorio žanr "zoo-rom-com", iako popularnost njegovih nasljednika poput Warm Bodies i Night of Living Deb. Ona udara sve tragove za lijepu horor-komediju: svjetlo gore, zabrinuti dijalog i kopa na pravi horor filmova. I ne, to nije izravna parodija Zore od mrtvih.

Grozni šefovi

Sirovi, seksualni i rasni humor zadržava smijeh koji dolazi tijekom strašnih šefova. Parcela slijedi tri prijatelja koji u konačnici žele ubiti, kao što naslov pokazuje, šefovi. To je nepredvidivo i neumoljivo s tamnom stranom koju cast lijepo prikazuje. Podupire Jennifer Aniston za njezinu atipičnu ulogu kao manipulirajući čovjek-jedući zubar koji ja osobno ne bi smeta da bude maltretiran. I Charlie Daya da se drži njegovu istinski neugodnom, ali neraspadljivom liku. Zaplet se okreće i okreće te će vas ostaviti pitajući se jesu li vam djelatnici zapravo voljeli ili ne.

Bad Santa

Kino je trebalo mračni božićni klasik koji je upravo ono što ovaj film donosi. Alkoholan, neuredan i vrlo odbojan Djed Mraz koji robuje robne kuće u trgovačkom centru koji radi svake godine. Uz pomoć pomoćnice Bernie Mac i mučnine uznemirenog, likovi se bez napora sinkroniziraju s neurednim jezikom, lošim stavovima i nepristojnim, nepristojnim šalama. Nepotrebno je reći, ali ćete ili iskreno prezirati ili otvoreno voljeti Bad Santa.

Veliki Lebowski

Ako ste već sljedbenik Njegove Dudeness, ne trebate objasniti veličinu Big Lebowski. Kultni klasičar mastered braća Coen gdje "The Dude" Lebowski jednostavno želi da mu urin-drenched tepih plaća i neće stati sve do njegove financijske odmazde. Nema nikakvih vijesti, šaljivdžija ili šaljivdžija. Samo posebna, dobro promišljena priča o odbačenom moralu, otmici, pornografiji i oznakama svega što bi trebao biti ležeran, suštinski dude.

Ananas Express

Nemojte dopustiti da kritična tvrdnja i tinejdžerski hype za ovaj pot-forward film svu svoju slavu. Parcela slijedi dva smiješna stonera dok pokušavaju pobjeći niz ubojica nakon svjedočenja o ubojstvu njihovih šefova trgovaca. No, ono što neka demografija vidi nevidljivo je količina srca koja se stavlja u svaki lik. Naravno, prepuno je glupog humora (ništa se ne navikava na ljubitelje Will Ferrella), reference o drogama i apsurdne akcije, ali čarolija leži u dubini tih šarmantnih izvođača koji vas drže promatranja i smiju se do bliske.

Trzaj

Engleska kriminalna podzemna zemlja nikada nije vidjela eklektičnu ligu običnih gospoda poput ovoga. Kada nestane 84 karatni dijamant, niz događaja koji staze donosi hodgepodge od neobičnih partnera zajedno u nastojanju za preuzimanje robe. Catchy dijalog, tamni humor i uvjerljiv irski romski Brad Pitt okupili su se kako bi prikazali duhovit, ugodan gangster-komičarski film s spektakularnom kinematografijom.

Životinjska kuća National Lampoon

Komedija na koledžu koja je inspirirala kasnije teen sex komedije koje svi znamo i smijemo danas. Ako nikada niste vidjeli Nacionalni Lampoons Animal House (ili bilo koji od nacionalnih lamponskih serija), nudi vam priliku da započnete. Parcela je jednostavna, hrpa rogue djece koja je izazvala nesreću na kampusu '62. No, to je povijesno precizno kopanje, klasične party scene i privlačne skripte uokvirene prekretnica za komičnu kinu i vrijedno je imati sat za one koji ga cijene.

Uredski prostor

Ako ste ikada mrzili posao tvrtke, pratite Office Space. Cijela komična komedija posvećena svakodnevnoj smrti životnog kabineta u Americi, čuvajući nam zahvalnost za naše trenutne poslove

,

osim ako ste naravno u kabini. Film prati Peter Gibbons kako su se on i dva prijatelja bunili protiv nekompetentnog šefa. Zvučni zapis bio je gorivo za brzu popularnost "Dovraga, to je dobro za gangstu", a poznato je i za ikonastu scenu na uništenju kopija.

Vlažno vruće američko ljeto

Oni koji se odluče za komičnu skicu kao što su Monty Python i The State su za liječenje. Film prikazuje izravnu parodiju filmskih ljetnih kampova iz 1980-ih i pogoduje oznaci s njegovim dolaskom dobnih viceva. Gledajte kako ti seksualni i savjetnici koji vole droge ne zanemaruju svoje očekivano razvoj karaktera i postaju razlog što vas roditelji nikad nisu poslali u dnevni kamp.

Zanimljivi Članci

50 načina za crtanje cvjetnih grafika i ne izgledaju kao baka's sofa

Apartman s novim suvremenim nogometašem

Najbolje odjevene muškarci u tjednu Feat. Conor McGregor, Floyd Mayweather i Channing Tatum

Justin Bieber nosio je 300.000 dolara vrijedan dijamantni sat kako bi vidio njegovu svadbenu pastoru