Stvari koje nikada ne biste trebali učiniti nakon treninga

Anonim

Ostavljajući prljavo rublje u automobilu. Popping pimples. Nezadovoljno prikrivanje donjeg rublja za potpuni efekt ljetnog slobodnog baliranja. Sve se smatraju lošim navikama na bilo kojem jeziku, ali danas razmatramo neku drugu vrstu lošeg navika - one koje se često prakticiraju nakon čvrstih utega ili kardio sjednice u lokalnoj teretani.

Od osvjetljavanja cigarete na preskakanje istezanja, navodimo najgore stvari koje biste eventualno mogli učiniti vašem tijelu nakon vježbanja uz pomoć stručnjaka vrhunskog dijeteta i osobnog trenera Paramount rekreacijskog kluba Jordan Ponder.

Misliš da si bio nestašan narkoman? Nastavi čitati.

Preskočenje istezanja

Došli ste, rastegnuli ste svoje supersete i sad ste došli kući. Pogrešno. Istezanje nakon vježbanja je jedna od najvažnijih i često previdljivih praksi u teretani.

Razmišljanje iza istezanja mišića koje ste upravo radili pomoći će u fazi oporavka. Točnije, istezanje će omogućiti da se mišići oporavim brže, stoga pomažući rast mišića zadržavajući ih u vrhuncu.

Prekomjerno kardio

Kada upravo završite sat vremena treninga, to je loša ideja da ga pratite s intenzivnom sjednicom kardio.

"Ako trenirajte određene mišićne sustave - brzo trzanje i spor trzaj, a vi radite eksplozivne obrasce kretanja, nećete dobiti oporavak mišića", kaže Jordan Ponder.

"Ispratit ćeš ih."

Ponder objašnjava da, iako to nije nužno loša stvar, to je ako trenirate za hipertrofiju mišića (povećanje veličine skeletnog mišića kroz rast veličine njegovih komponenti). U stvari, prilikom kardio sesije na stražnjoj strani sesije težine neće doći do željenih rezultata.

Stručnjaci kažu da je neki kardio nakon težine sjednici je u redu, sve dok je u regiji od 20 - 30 minuta max. Ako trebate obaviti oboje istoga dana, odvojite težinu i kardio sjednice za oko 5 sati.

"Često s obukom, sve dok je dosljedan, manje je više", dodaje Ponder.

Pušenje nakon sesije s teretanom

Kada smo ovaj bacio na sastanak s brainstormom, sretni smo se s tim: "Kakvu kavicu idete ?!" To nije bitno, ali ako moraš znati, dvije riječi. Zapadni Sydney. Ali odlazimo.

Pušenje nakon teretane sjednice bilo da su težine kardio prečica do datuma smrti.

Prema Ponderu, ljudi koji to rade raširuju pluća tijekom treninga, istezaju ih, a onda stavljaju otrov u njih.

"Moglo bi biti gore od onoga što je normalno pušenje."

Nije pogrešan. Prema postojećim istraživanjima, pušenje nakon bilo kojeg oblika tjelovježbe "ogroman" stres na srce.

Zdravi organi i rastući mišići zahtijevaju od srca da opskrbljuju kisikom kako bi mogli funkcionirati. Kada upalite cigaretu nakon sesije u teretani, bitno ćete smanjiti opskrbu kisikom i zamijeniti ga štetnim ugljičnim dioksidom.

Biste li prelijali mlijeko u spremnik za gorivo vašeg automobila i očekivali da bude savršeno? Točno.

Odgode ishrane Post-Workout

Vrlo je važno jesti nakon velikog treninga kako biste nadoknadili hranjive tvari koje vaše tijelo treba. Preskočite ovo i ne potičete svoje stanice da ponovno sintetiziraju ili proliferiraju rast, prema Ponderu.

"Drugim riječima, ne potiču regeneraciju mišićnog tkiva."

Ponder preporučuje opskrbljivanje vašeg tijela visokim GI ugljikohidratima kao što je banana kako bi se pomoglo u procesu popravka prije udarca na kvalitetan obrok. Sportaši u teretani trebali bi jesti nakon 15 do 20 minuta nakon posljednjeg seta.

A kvalitetna obrok ne znači obiteljski posao od KFC-a. Masna hrana bitno će poništiti vaš trud usporavanjem probave, ograničavajući količinu ugljikohidrata i aminokiselina koje mogu doći do vašeg krvotoka prije nego što se distribuiraju mišićnim stanicama.

Ne spava dovoljno

Jednostavno je. Spavanje je najvažnije i nikad se ne smije previdjeti objasni Ponder.

"Mišići se regeneriraju kada su u stanju mirovanja."

Drugim riječima vaš trening s utezima je učinkovit samo kada dajete tijelu dovoljno vremena za odmor i obnovu oštećenih mišića.

Zaboraviti da se ohladi

Ljudska je priroda specijalizirati u jednoj stvari i to dobro.

"Trčite brzo, podignite teške utege. Mi ne razmišljamo o tome što radimo našem tijelu kad se to dogodi i to je stvarno isticanje ", objašnjava Ponder.

"Mišići su isti. Ne možete ih staviti pod hrpu stresa tijekom i nakon vježbanja. Ako ih ne ostavljajte lagano, rashlađujući, istezavajući se i mobilizirajući, ti se mišići sve više upućuju, a slabiji mišići postaju slabiji. "

Ponder upućuje na savršeni primjer ovog scenarija u današnjem društvu među ljudima.

"Koliko muškaraca starijih od 50 godina mogu dodirivati ​​svoje prste?"

Hlađenje ne mora biti naporan proces. Povećajte brzinu otkucaja srca pomoću sljedećih stvari:

  • Valjci za pjenu
  • Pješačenje na traci za trčanje 10 minuta
  • istezanje

Na taj ćete način osigurati da vaše tijelo bude spremno za sljedeću sesiju, a istovremeno smanjuje vrijeme oporavka.

Pijenje alkohola nakon vježbanja

Stvarno? Ovo nije nikakav umor. Tijelo treba hidratirati nakon treninga, a alkohol ima obrnuti učinak hidratacije. Kada vaše tijelo gubi tekućine, mišići postaju dehidrirani. Ponovno izgubite.

Jordan Ponder je osnivač Paramount rekreacijskog kluba i Transform Health u Sydneyu, Australija. TransformHealth je stvoren da potiče uobičajeno zdravlje i poboljšava performanse. Kontaktirajte Jordan kako biste organizirali konzultacije o prehrani, fitnessu i životnom stilu.

Zanimljivi Članci

Projektiranje nogometnog kompleta - David Beckhamov način

35 načina za rock osnovne majice - Inspiration Guide

Kako stojiti šarene hlače radi rada i igranja bez uzbuđenja

Jedinstvena koža od Bleu de Chauffe jesen / zima 2015