Toyota će izgraditi hiperperiatu od 1.000 hp za Mercedes-AMG i Aston Martin

Anonim

Oh, kakav je osjećaj. Ne, ne onaj, novi onaj gdje ćete morati vlažiti hlače zahvaljujući 1.000 hp 2, 4-litrenom turbo V6 hibridu koji je pričvršćen iza vašeg stražnjeg sjedala.

To je formula za Toyota's nevjerojatno nazvan Gazoo GR Super Sport Concept. Japanski automobilski div objavio je tijekom vikenda da je proizvodnja verzije svoje generacije generacije Le Mans utrka automobila zeleno osvijetljena - to znači da se utrkujući automobil koji se legalno kružio oko javnih cesta, ljudi. To je također korak koji već odražavaju proizvođači poput Mercedes-AMG-a s projektom One i Aston Martinovim Valkyrieom.

Dolazak GR Super Sport koncepta dolazi preko Toyotinog novog inženjerskog povjerenja kroz akumulaciju podataka i razvoj putem šestogodišnje LMP1 utrke. Automaker najpoznatiji po Camrys i Corollas će stvoriti napredni hiperkar u skladu s novom Le Mans racing klasom postavljenom da stigne u 2020. Ova nova klasa će zahtijevati proizvođača da grade automobile koji izgledaju slično cestovnim automobilima i manje nalik na današnje aerodinamičke svemirske letjelice Homer Simpson.

"Toyota je započela s razvojem novog super sportskog automobila, koristeći se najsuvremenijim hibridnim električnim sustavima i tehnologijama učinkovitosti goriva koje je tim WEC testiran i profinjen tijekom šest godina natjecanja u seriji", izjavio je Toyota.

"Započeli smo ovaj projekt jer vjerujemo da stvaranje super sportskog automobila koji donosi isti žalbu kao i TS050 Hybrid uvelike dodaje Toyotinu uključenost u WEC", dodao je šef Shigeki Tomoyama, Toyota Gazoo Racing.

"I u nekom trenutku u skoroj budućnosti, kupci će imati priliku zauzeti za upravljačem ovog nevjerojatnog stroja i doživjeti njegovu zapanjujuću snagu i vožnju."

S uskrslom Toyota Supra dovršenjem 2019, budućnost sigurno ne može doći dovoljno brzo.

Zanimljivi Članci

Aussie Doctor otkriva stvari koje vjerojatno niste znali o vašem muškosti

Najtraženijih muških maraka za odjeću koja će vam pomoći da prežive svaku zimu

Vodič za najfinije tenisice marki na planeti

Tom Ford i Jared Leto dokazuju da su nagrade za umjetnost i film mjerilo za besprijekoran stil