Kakav je stres vašem tijelu, prema treneru

Anonim

Odbijanje bijega ili borba je automatski odgovor na stres koji ljudska bića moraju olakšati opstanak.

U davnim vremenima, naši preci zahtijevali su taj odgovor u slučaju da su se našli u lovu lav ili tigar.

U današnjem društvu više ne moramo trčati od tigrova u divljini, ali fiziološki isti odgovor na stres može biti pokrenut iz svakodnevnih situacija kao što su radni dugi rokovi, rokovi sastanka, recenzije izvedbe, trening, prehranjivanje ili čak cestovni bijes.

Što se zapravo događa kada stresimo

Kada smo naglasili da naše nadbubrežne žlijezde luče kortizol.

Dok je u određenim situacijama nužnost produženja kortizola tijekom duljeg vremenskog razdoblja, može biti štetna za zdravlje i dobrobit pojedinca, a može dovesti do porasta tjelesne težine ili nemogućnosti gubitka težine, lošeg sna, mentalnog izgaranja, ranog starenja i slabe imunološke funkcije.

Dobra vijest, postoje brojne strategije koje možete zaposliti da biste smanjili ili smanjili razinu kortizola.

Nourish Your Body s uravnoteženom prehranom

Što izgleda uravnotežena dijeta? Visoko je u povrću, lean proteinima, zrncima s polaganim otpuštanjem i zdrave masti.

Također treba sadržavati hranu bogatu vlaknima koja pomažu u upravljanju razinama šećera i održavanju uravnoteženih hormona.

Trebali biste smanjiti unos umjetnih sastojaka, uključujući zaslađene napitke i hranu visokog od rafiniranog šećera (mislite na lollies, kolače i kekse, za početak) koji će negativno utjecati na razinu inzulina i kortizola.

Usisni ulaz na ispis

Ako ste aktivni, pokušajte većinu vaših ugljikohidrata prije i poslije treninga kako biste osigurali da svojem tijelu dajete ono što je potrebno prije za obavljanje i oporavak.

Umjesto da jedete hranu na bazi ugljikohidrata tijekom dana, pokušajte s malim redovitim količinama ugljikohidrata s polaganim otpuštanjem jer su korisni za upravljanje razinama šećera u krvi.

Dobra kvaliteta ugljikohidrata može igrati važnu ulogu u vašem putu mršavljenja, ali morate izvršiti njihovu distribuciju ispravno.

Nemojte pretjerivati

Definitivno postoji takva stvar kao pretreniranost. Dok bi svaki dan trebao pomicati svoje tijelo na neki način, važno je mijenjati rutinu treninga i dopustiti
vaše tijelo da se odmori.

Svaka osoba ima pojedinačni prag za ono što čini pretreniranost, tako da je stvar slušanja vašeg tijela i procjenu vlastitih rezultata i razina energije.

Previše tjelovježbe može dovesti do ozljeda, iscrpljenosti i hormonske neravnoteže.

Razmislite o korištenju biljaka za pomoć

U novije doba bilo je zanimanje za novi sastojak zvan Bluenesse, koji je ekstrakt matičnjaka (Melissa officinalis).

Prethodna istraživanja pokazala su da Bluenesse može pomoći u pružanju blagotvornog fiziološkog učinka na mentalno zdravlje istovremeno smirujuće i poboljšane efekte budnosti.

Lijepo spavaj

Kada tijelo nije pod stresom, razina kortizola prirodno se povećava nakon buđenja i snižava noću.

Kada je tijelo pod stresom, razina kortizola može biti niska tijekom dana i povišena noću. Pronalaženje načina isključivanja, opuštanja i dobre higijene spavanja su neophodni za dobar noćni san.

Dobivanje adekvatnog sna i reguliranje ciklusa spavanja važna je strategija upravljanja vašim razinama kortizola

Jessica Spendlove je izvođač iz zdravstvenog i performansnog kolektiva koji trenutačno savjetuje sportaše iz GWS divova, Cronulla Sharks i Giants Netball

Zanimljivi Članci

Stil Lewisa Hamiltona došao je dugačak put, Evo kako ga dobiti

Vodič za nadahnuće: 50 načina da nosi plavu odijelu

Dan mode u Milanu 1. dan: Roberto Cavalli & Ports 1961

Najbolje odjevene muškarci u tjednu Feat. David Beckham, Bryan Cranston i Miles Teller