Gdje se može vidjeti Europska najbolja street art

Anonim

Europa je dom mnogih svjetski najuglednijih umjetničkih muzeja, ali najfinije djela kontinenta ne mogu se naći u bilo kojoj ustanovi. Umjesto toga, uvrštene kulturne supove posjetiti skrivene ulice, ruševne zgrade, napuštene skladišta, prazne tunele podzemne željeznice i druge neuobičajene prostore doživjeti najbolju europsku uličnu umjetnost.

Grafiti i ulični umjetnici čine svijet svojim platnenim predmetom, pretvarajući blage zidove u maštovite kreacije koje prikazuju dušu grada. Iako su neki od njihovih komada sada smješteni u galerijama i prodaju milijunima, najbolje mjesto za njihovo izgleda ostaje ulica. Ako razmišljate o ubrizgavanju kulture u svom prirodnom staništu, gradovi u nastavku su među najboljima za uočavanje ulične umjetnosti diljem Europe.

Bristol, UK

Počnimo s Bristolom, gradom Velike Britanije u kojemu je dobio pustinjak Banksy. Mnogi od najpoznatijih anonimnih umjetnika pojavili su se ovdje, a njegova popularnost potaknula je opuštanje u lokalnim pravilima o vandalizmu. Danas Bristol ima dom UpFesta, najvećeg europskog festivala ulične umjetnosti i grafita, i privlači umjetnike iz cijelog svijeta koji žele dodati svoje vizure na zidove.

Berlin, Njemačka

S padom Berlinskog zida došao je priliv umjetnika da uljepše tužan, surov komunistički dio grada. Berlin sada posjeduje najveću koncentraciju ulične umjetnosti u Europi, najpoznatiji u East Side Galeriji. Galerija prikazuje preko 100 djela umjetnika iz cijelog svijeta, naslikanog na istočnoj strani Berlinskog zida. Berlin's trendy četvrti Kreuzberg također je glavno mjesto za uočavanje ulične umjetnosti.

Barcelona, ​​Španjolska

Barcelonski odnos prema uličnoj umjetnosti nije uvijek bio glatki, ali je španjolski grad postala vrhunska lokacija za urbanu umjetničku građu. Devedesetih godina prošlog stoljeća, Barcelonac je bio jedan od najstarijih gradova koji su pozdravili rad uličnih umjetnika. Vlasti su 2006. godine pokušale spriječiti pokret ograničenim zakonima, ali "slobodni zidovi" pojavili su se oko grada u kojem bi umjetnici mogli stvoriti bez straha od posljedica.

Lisabon, Portugal

Nikada ne morate lutati daleko da biste pronašli uličnu umjetnost u Lisabonu. Volumen i raznolikost zapanjujuće, dijelom zato što grad čini službeni napor za podršku urbanoj umjetnosti i suradnju s umjetnicima. CRONO projekt, pokrenut 2010. godine, potaknuo je lokalne i međunarodne umjetnike da transformiraju Lisabonske izgubljene zgrade u remek-djela. Gradska ulična umjetnička scena od tada je zaslužila globalnu pozornost.

Pariz, Francuska

Francuski glavni grad može biti poznat po Louvreu, ali njegova umjetnička scena prostire se daleko iznad zidina muzeja. Pariz je bio na vrhuncu pojave ulične umjetnosti 60-ih godina, a rodio je mnoge najveće zvijezde žanra. Blek le Rat, Jef Aerosol, JR i Invader samo su neki od umjetnika koji su stavili grad na kartu.

Brisel, Belgija

Najpoznatija ulična umjetnost Bruxellesa nalazi se na stazi Comic Strip, putu s mnogim velikim zidovima koji prikazuju motive iz popularnih belgijskih stripova. Projekt je započeo 1991. godine inicijativom lokalnih vlasti u suradnji s belgijskim Comic Strip Centerom. Sada sadrži više od 50 šarmantnih djela koja ilustriraju prizore iz avantura Tintin, Lucky Luke, Gaston i još mnogo toga.

Reykjavik, Island

Šetnja oko Reykjavika otkriva svako djelo na svakom koraku. Glavni grad Island ima uspješnu i stalno razvijajuću uličnu umjetničku scenu zahvaljujući relativno laganom pristupu grafitima. Iako su zakoni posljednjih godina stroži, umjetnici i dalje žele svoje trgovine tražeći dopuštenje za slikanje zidova vlasnika imovine ili prihvaćanje provizije od poduzeća.

Rim, Italija

"Rimska umjetnost" nije ograničena na klasične kipove i stropove Michelangela. Sve veći broj ulične i grafitičke umjetnosti procvjetao se cijelim gradom, potaknuvši djelomično obnavljanjem domaćih kulturnih organizacija. Mnogi rimski marginalizirani susjedi dobili su novi život kao rezultat murala koji ih sada ukrašavaju. Pigneto je epicentar alternativne kulture Rima, prikupljajući usporedbe s Berlinskim Kreuzbergom i Bushwickom u Brooklynu.

London, UK

Natrag u Velikoj Britaniji idemo, ovaj put do glavnog grada Engleske. London je bio vrhunski platno za urbane doodlerima od ranih desetljeća ulične umjetnosti. Ovdje se mogu naći brojni ikonasti radovi Banksyja, ali daleko je od jedina velika imena kako bi pokazali svoje snage na zidovima Londona. Istražite Shoreditch, Brixton i Camden za neke od najimpresivnijih dijelova grada, kao i poznati tunel Leake Street.

Lodz, Poljska

Jednom središte europske tekstilne industrije, Lodz je sada dom nekim od najboljih europskih uličnih umjetnosti. Skriveni poljski dragulj započeo je inicijativu za kulturno osvježenje 2009. godine. Od tada, Urban Forms Gallery je instaliralo više od 20 velikih slika diljem grada, skulpture i druge instalacije. Popis djela sadrži mješavinu domaćih talenata i međunarodnih imena poput Os Gemeosa. Ozbiljni ljubitelji ulične umjetnosti ne mogu propustiti ovu nadolazeću žarišnu točku.

Zanimljivi Članci

50 načina za crtanje cvjetnih grafika i ne izgledaju kao baka's sofa

Apartman s novim suvremenim nogometašem

Najbolje odjevene muškarci u tjednu Feat. Conor McGregor, Floyd Mayweather i Channing Tatum

Justin Bieber nosio je 300.000 dolara vrijedan dijamantni sat kako bi vidio njegovu svadbenu pastoru