Whiskeys svijeta Svaki čovjek treba pokušati

Anonim

Suprotno uvriježenom mišljenju, postoji cijeli svijet viskija, osim onih uobičajenih osumnjičenih koji su bez prestanka uronjeni iz destilerija Škotske i američkog juga.

Naravno, ima dosta kvalitetnog viskija koji izlazi iz starih škola, tako da poduzimamo zastrašujući zadatak da vas vodimo na turneju po viski. 50 brandova koje biste trebali znati kada ih vidite kako sjedi na polici bilo koje trake.

Vjerojatno ćete znati neke, vjerojatno nećete znati mnogo, ali Whisky je toliko o putovanju kao što je to odredište ionako.

Škotska

Karakteristike Scotch Whiskyja: Ovisi uglavnom o regiji Škotskoj. Bliži vrhovi dolaze s južnih nizina, dok se u gorju podižu hrabriji, dimniji vrhovi. Vjerojatno najrazličitijih bilo koje regije Whiskyja na svijetu, vjerojatno bismo mogli napraviti popis od 50 škotskih marki, a ne ogrebotati površinu.

Johnnie Walker

Raspon cijena: 40 - 8000 USD

Značajni navijači: Christopher Hitchens, Richard Nixon

Jednostavno najpoznatiji brend marke na svijetu. Whiskeys se kreću od ulazne razine crvene oznake do tip-top Blue Label. Oznake Johnnie Double Black, Green, Black, Gold i Platinum (u tom redoslijedu) pružaju sretne medije koji odgovaraju vašem proračunu. Oni također rade niz viskija tvrtke John Walker & Sons, koji su kao premium kao i oni dolaze.

Chivas Regal

Raspon cijena: 45 - 4500 dolara

Značajni navijači: Hunter S. Thompson

Vrlo poznato, uzmi tradicionalni način punjenja po dobi, od najjeftinijih 12-godišnjaka do sredine 18-godišnjeg do najskupljeg 25-godišnjeg, Ultisa i "Ikona" whiskys. 4.5L kolijevci od Chivas 12 također su dostupni za oko 350 dolara pop, ako želite raditi više Costco inspiriran pristup vašem šibicu.

Glenfiddich

Raspon cijene: $ 59 - $ 44, 000

Značajni navijači: inspektor Morse

Poznati, ali još eksperimentalniji s većim rasponom starosnih dobi, od kojih su svi pojedinačni sladni proizvodi. Za neobrazovane, to znači da se samo jedna vrsta slada može koristiti u proizvodnji viskija, što je u slučaju Scotch uvijek ječam. Glenfiddich također prodaje 50-godišnji viski koji ide za bocu od 55 tisuća dolara, dovoljno dugo dostupan u Dan Murphy's.

Talisker

Cjenovni raspon: 80 do 1000 dolara

Na temelju Isle of Skye, što ih čini jednim od najudaljenijih destilerija u Škotskoj. Izradite slavno dimljene, intenzivne jednosveče slada koji se smatraju nekim od klasičnih primjera škotskog, u rasponu od 10 do 35 godina.

Glenmorangie

Raspon cijene: $ 69 - $ 6.200

Napravite potpuno jednoslojne whiskyove iz dubine u škotske gorje. Upotrijebite najviši stupovi u Škotskoj, za koje tvrde daje njihov viski lakši, čišći, cvjetni, voćni okus. Glenmorangie također nudi širok raspon whisky u dobi od burbon i "završio" koristi za stvari kao što su luke, sherry i sauternes.

Lagavulin

Raspon cijene: $ 90 - $ 3.000

Značajni navijači: Ron Swanson, Nick Offerman

Preferirani skot Ron Swansona (naročito izdanje destilera, kojeg opisuje kao Nektar bogova), utemeljen na Isle of Islay. Najpopularnija pojedinačna slada je 16-godišnja, koja je tipično tresetna i dimljena. Budući da su "jasni alkoholi za bogate žene na dijeti".

Glenkinchie

Raspon cijene: $ 85 - $ 150

Jedna od šest nizinskih destilerija, čineći 12 godina i 14 godina (Distiller's Edition) jedinstvenim maltima. Većina nizinskih destilerija triple-destilirati njihovu viski, dajući joj lakši okus. Gliseri su slabiji, svjetliji i mnogo cvjetniji na nepcu u pravilu, s tim da je Glenkinchie najpopularniji dio.

Rupica

Raspon cijena: $ 50 - $ 60

Poznati po zaobljenoj boci, čine mješavine od 12 i 15 godina starosti koje se općenito smatraju fantastičnom vrijednošću za novac. Dobro zaobljen, lagan i ukusan, bez ikakvog oštrog i vjerojatno najjeftinijih 15-godišnjaka koji ćete naći. Dobro za početnike!

Royal Salute

Raspon cijena: 175 - 200 000 $

Royal Salute - Gornja kora Chivas Regalove kolekcije, čine nevjerojatno finu i skupu mješavinu viskija od malti u rasponu od 21 do 50 godina. Dođite u bocu od porculana, s najskupljom bocom koja košta 200k. Jedna bočica od 21-godišnjeg sloja od 50 ml će vam vratiti 15 dolara za malo perspektive.

Majmunska ramena

Raspon cijene: 40 do 50 dolara

Premium mješavina viskija od jedinstvenih mliječa iz Kininvie, Balvenie i Glenfiddich. Općenito je poželjna za upotrebu u koktelima i mješalicama. Vrlo glatka, vrlo slatka i pitka. Ipak, za svaku seriju se koristi samo 27 tanjurića, što ga čini malim buticima u svoje pravo.

Ballantine-a

Raspon cijene: 30 - 11.500 dolara

Svrha je da se tradicionalni pogled na mješavine bude lošiji od pojedinačnih mliječnih proizvoda. Daily Ballantine's Scotch je mješavina od preko 50 pojedinačnih malti i popularna je ulazna razina. Provedite dodatnih 10 do 20 dolara i dobijete 12-godišnjakinju nad standardnim Ballantinama.

Grant je

Raspon cijene: 35 do 50 dolara

Prilično jeftini, obično se vide kao osnovni u barovima kad ne koriste Johnnyja Reda. Neki vole, neki misle da je ukusan jeftin i zrnast. Provedite malo dodataka na 12-godišnjoj ili sherry-ovoj bačvi ako planirate da ga pijete ravno.

Dewar je

Raspon cijene: 35 - 3500 dolara

Slična cijena Grant's i Ballantine's, s nekoliko srednje range opcije bačen tamo zadržati aficionados sretan. Bijela etiketa na razini ulaza uživa solidne kritike i osvojila je zlato na San Francisco Spirit Awardsu, iako je to preferirana alternativa drugim jeftinim robnim markama u smislu ukusa za mnoge.

Crni Douglas

Raspon cijene: 35 dolara

Ime je dobio po legendarnom škotskom Warrioru, novijem markom koja prilično određuje mjerilo za kvalitetu u visinskom visini. Čvrsta vrijednost, ako je malo osnovna, i silazi glatko ili uredno ili s mikserom.

Laphroaig

Raspon cijene: $ 90 - $ 2.000

Značajni navijači: Princ Charles

Royally imenovan princu Walesu, jednom od Islayinih najstarijih i najprestižnijih proizvođača šlagova. Dolazeći iz Islaya, Laphroaigovi šalice dijele iste dimljene, tresetne, alge-y-obilježja kao i njihovi susjedi i općenito imaju bogat, puni okus. Ne zbog slabog srca.

Amerika

Karakteristike viskija Bourbon / Kentucky / Tennessee: Stari u novim, poliranim hrastovim bačvama, dajući američkom viski puno dimljeniji, intenzivniji okus. Bourbon mora napraviti od barem 51% kukuruza, iako su rožnji vrčevi također napravljeni u SAD-u. Bourbon se obično smatra slabijim i punjenijim od Ruže, koji je suha, plodniji i spicier.

Jim Beam

Raspon cijena: 35 - 250 dolara

Značajni navijači: Mila Kunis (očito)

Svi ih znaju. Napravite bourbon s bijelom oznakom bog-standard, kao i niz Bourbons i Ryes aromatiziran s Med, Maple, Cinnamon itd. U pravičnosti, također možete kupiti niz vrhunskih Jim Beam odabira, a Distillery's Masterpiece se u dobi od Jim Beam's unuk i postavljajući vam 250 dolara bocu.

Jack Daniels

Raspon cijene: $ 35 - $ 1100

Značajni navijači: Frank Sinatra, M, Lemmy iz Motorheada

Jednako poznat kao JB, ali napraviti Tennessee viski umjesto burbona. Imate neke vrhunske ponude, kao i niz alternativnih okusa na izvornu crnu naljepnicu. Frank Sinatra bio je poznati fan iako je pokopan s bocom stare br.7, a njihova najviša premija, ograničena ponuda, dobila je ime po samom velikom čovjeku.

Makers Mark

Raspon cijene: $ 40 - $ 85

Ima malo više hipster vibe, ali od strane iste tvrtke koja posjeduje Jim Beam i Suntory Whisky u Japanu. Bio je napravljen više od 50 godina, ali je tek nedavno postigao popularnost u Australiji zbog izrazito poboljšanog, malobrojnog okusa. Unatoč onome što možda mislite zbog veličine njihove proizvodnje, svaka je boca još uvijek ručno uronjena u poznati crveni vosak koji pokriva vrh.

Woodford rezervat

Raspon cijene: $ 55 - $ 250

Jedan od najstarijih Bourbon robnih marki, ali još nije poznat u Australiji zbog destilerije koja prestaje raditi za velike dijelove 20. stoljeća. Od svog povratka, vidio je rave recenzije za svoj ukus i vrijednost kao mid-tier Bourbon.

Hudson

Raspon cijene: $ 55 - $ 70

Izrađen u New Yorku, najpoznatija je ponuda Baby Bourbona koji je izrađen u manjim bačvama za dimljeniji, ugljičniji okus.

Bulleit

Raspon cijene: 40 do 60 dolara

U vlasništvu iste tvrtke koja također posjeduje Smirnoff, Johnnie Walker, Bailey's i Guinness. Iznenađuje da nije veća, ali sjedi na sličan način u smislu cijene i kvalitete. Dobro pregledana i čvrsta vrijednost, ali YGQYPF.

kuguar

Raspon cijene: 35 dolara

Oriloff od burbona. Vidio je pokucao s kokusom od strane tradicija u pubovima. Nije se koristio za mnogo više. Bolje si od Cougara.

Blanton-a

Raspon cijene: $ 55 - $ 150

Značajni navijači: Frank Underwood, John Wick

Poznato proizvedena u jednoj bačvi. Ulazak u premium područje burbona, redovito medaljujući na duhovnim natjecanjima širom svijeta. Poznati izbor Frank Underwood, i ne možete se svađati s tim. Blanton je napravljen u rezerviranom području veće destilerije Buffalo Trace, koja sama po sebi ima istaknute vrijedne kapljice.

George Dickel

Raspon cijena: $ 50 - $ 60

Također u vlasništvu tvrtke Diageo, nudi mali šaržni Whiskey Tennessee koji je izvorno namijenjen da se natječu s šlagom u smislu glatkoće i okusa. Kao takvi, koriste se tradicionalni škotski pravopis Whiskyja na njihovim naljepnicama.

35 Maple Street

Raspon cijene: 150-200 USD

Noviji, suvremeni duhovni proizvođač povezan s jednim od najuspješnijih Calfiornia vina. 35 Maple Street proizvodi niz vrhunskih malih količina alkohola, od Whiskyja do Rum. Bib & Tucker Bourbon je njihova najpoznatija ponuda, ali to će vas vratiti više od većine.

Divlja Turska

Raspon cijene: 40 do 60 dolara

Značajni navijači: Mathew McConaughey, Hunter S. Thompson

Još jedan poznati, vidljiv na čudan način da bude malo razvrnutiji od Jim Beam, ali izbor staromodnih, seljačkih tipova na američkom jugu. Prilično izravno u okusu, a osobito su težili da otrgnu bijeli otpad, mačo ugled robne marke posljednjih godina.

Irska

Karakteristike irskog viskija: jednom najpopularnija vrsta viskija na svijetu. Izrađen na sličan način kao i Scotch, ali s manje treseta, obično dovodi do glatkog završetka. Slično kao škotska, ponuđena u jednoj sorti slada i mješavina različitih okusa i troškova.

Jameson

Raspon cijene: 35 do 650 dolara

lako najprodavaniji i najpoznatiji irski viski. Standardni Jameson je 12 godina star, ali što više premium 18-godišnjeg i rezervni naljepnice smatraju se jednim od najboljih whiskey široko dostupnih. Neki irski pubovi prolaze kroz 20 boca stvari dnevno.

Tullamore Dew

Raspon cijena: 50 - 150 USD

Značajni navijači: Lisbeth Salander

Mješavina svih 3 tipa irskog viskija (pojedinačni slad, jedini lonac i whisky). Irski najbrže rastući brand Whisky, udvostručujući svoju prodaju od 2005. godine, a prvi brand koji je uveo Whisky dovršen u junadi.

Dubliner

Raspon cijene: 40 do 45 dolara

Tradicionalno staro u starim burbonovim bačvama, koje Dubliner tvrdi daje njihov irski viski mnogo topliji, slađi okus. Također nude irski viski tekućina koja je Paddy odgovor na Southern Comfort.

Glendalough

Raspon cijene: $ 100 - $ 175

Jedna od Irske najpoznatijih destilerija, ali prilično nepoznata ispod. Glendalough 13-godišnji pojedinačni zrno osvojio je najbolji irski viski na dodjeli World Spirit Awards u San Franciscu za 2015. godinu. Glendalough također čini Poitin, neku vrstu irskog mjesečina koja je bila izuzeta iz sredine 1600-ih.

Pisateljske suze

Raspon cijene: 75 do 200 dolara

Ipak, lonac irskog viskija koji navodno nudi vrlo sličan doživljaj pijenja finom burbonu. Da bi to postigli, slijedili su tradicionalnu irsku metodu spajanja začinjenog lonca s whiskyom s jednim sladom. Oni također nude raznovrsnu snagu paljbe, pokrećući ABV s 40% na 52%. Volimo ime!

Teeling

Raspon cijena: 60 - 2400 dolara

Napravite ogroman raspon vrlo vrhunskih, jednog slada, pojedinačnog zrna i malih šarskih irskih viskića u rasponu do 30 godina. Izrađen je u prvoj novoj destiliji u Dublinu da bi se otvorio za više od 125 godina i krenuo kao raketa. Teeling također čini 52, 5% Poitin, što je jasno napravljeno za najhrabriju među nama.

Midleton

Raspon cijene: $ 250 - $ 400

Rijetke i skupe. Osnovan 1984 godine, stvorili su viski koji kombinira godišnje odabire najboljih Whiskyja iz stare Midleton Distillery, koji do danas sadrži najveći lončić još uvijek na svijetu. Stoga zašto se zovu "vrlo rijetko" od same Midletona.

Irkin

Raspon cijene: 75 do 200 dolara

Dosezanje gornje korice irskog viskija, njihova visina visine visine baze postavit će vam natrag 75 dolara i ograničena je na 5.000 boca po seriji. Jednokratni whisky u dobi od Bourbon i Sherry Casks, koji nudi jedan od najkvalitetnijih iskustava irskog viskija.

Kilbeggan

Raspon cijene: 40 do 50 dolara

Napravljen u najstarijoj destileri na svijetu, a potencijalno bolji vokal od Jamesona za cijenu. Vrlo je početna opcija za nekoga tko želi ući u irski viski, ali nudi glatki, osebujni okus koji biste očekivali i koji ste prethodno bili osvojili zlato u San Franciscu. Tradicionalno je izrađen u The Emerald Isle od 1757.

Japan

Karakteristike japanskog viskija: najnoviji cool piće za piće, doživljava popularnost u zadnjih nekoliko godina otkako je postao dostupniji diljem svijeta. Izrađen tehnikama poput Scotch, ali često mnogo lakše, slađe i osjetljivije u okusu. Postoje samo dvije velike tvrtke koje proizvode različite brendove viskija u različitim destilijama pod različitim etiketama.

Suntory Kakubin

Raspon cijene: 40 do 60 dolara

Poznat iz Izgubljenog u prijevodu, izvorni japanski Whisky i daleko najpoznatiji. Slatki, glatki i puni, napravljeni od mješavina Suntoryovih vrhunskih destilerija.

Yamakazi

Raspon cijene: 120 - 800 dolara

Izradio je Suntory u svojoj Yamakazi destiliji. Raspon sadrži 3 viskija, mješavina na razini ulaza, zajedno s 12 i 18-godišnjim single maltom. Yamakazi viski nude bogatu boju i mekši, slađi okus. Dostupno u dobi od Bourbon i Sherry Casks.

Hakushu

Raspon cijena: $ 120 - $ 600

Još jedan slad koji je napravio Suntory u destiliji Hakushu, ali mnogo lakši u boji i živahniji u okusu. Sušač, jači okus, a također je dostupan kao mješavina, 12-godišnji malog slada i 18 godina starog malog slada.

HIBIKI

Raspon cijene: 120 do 400 dolara

Suntory je vrhunski asortiman mješavina, koji se nude kao 3 različita viskija: harmonija ulazne razine, zajedno s skupljim 12 i 17 godina starim whiskys. Svi su napravljeni od odabranih pojedinačnih slada i whiskyja iz obje destilerije Suntory. Mnogi su vidjeli kao vrhunac japanskog viskija.

Nikka

Raspon cijene: $ 70 - $ 105

Proizvod japanskog drugog velikog destilera, koji se nalazi na japanskim planinama na lokaciji, pružajući sličnu vodu i zrno kao u Škotskoj. Učinite puščane, pepeuraste viske od Suntorya.

Kanada

Karakteristike kanadskog viskija - Tradicionalno izrađene od raži više od američkih ili škotskih viskija, tradicionalni kanadski viski često je mnogo lakši u boji. Mainstram Kanadski viski često je obojan i aromatiziran s drugim zrnima kako bi ga dobili tradicionalnija boja i okus viskija.

Kanadski klub

Raspon cijene: 35 do 200 dolara

Značajni navijači: James Bond, kraljica Victoria, Don Draper

Jeftini, pouzdani, vrlo popularni i češće pijani s mikserima nego bilo što drugo. Izrađen je od 1858. godine, a gornji stupovi kanadskog kluba bili su izbor i Jamesa Bonda i kraljice Viktorije. Benchmark za kanadski viski.

Crown Royal

Raspon cijene: 60 do 600 dolara

Kraljica Royal Northern Harvest Rye je imenovana svjetskim viskijem godine u Jim Murrayovoj knjizi Whisky iz 2016. godine. Dostupni su i Crown Royalski viski, nešto skuplji od kanadskog kluba, ali bolji pad za ljubitelje.

Vatrena kugla

Raspon cijene: 40 do 50 dolara

Kladim se da nisi znao da je Fireball bio kanadski! Mješan i ukusan s cimetom, općenito pijan od strane ljudi koji imaju malo uopće ne poštuju svoje vokalne užice.

Caribou Crossing

Raspon cijene: 150 USD

Kao patriotski kanadski kao što dobiva, Caribou Crossing je prvi jedini barel kanadski Whisky ikada napravio. Plaćate premiju, ali dobivate kanadski viski koji je tako pažljivo star i bocu dok dolaze.

Whistlepig

Raspon cijene: 150 USD

100% ravno Visoki roštilj, u početku je napravljen i odrastao u Kanadi prije no što je bio stariji još 7 godina u Vermontu, SAD. 50% ABV, vrlo jak, vrlo suhi, ali smatra se ukusnim. Izradio je bivši majstorski distiller iz Maker's Mark.

Australija

Karakteristike australskog viskija - Nova snaga na Whisky World stageu. Brojne destilerije se razvijaju u južnoj Australiji, a Tasmanijske destilerije koriste škotska obilježja regije kako bi stvorili dimaste, glatke whiskyt. I druge zanatske destilerije u većim gradovima.

Sullivanova uvala

Raspon cijene: $ 170 - $ 500

Napravite najbolje australske whiskeys i osvojili titulu najboljeg svjetskog whiskyja na San Fran Spirit nagradama. Blizu je nemoguće kupiti ovih dana, vrlo skupo, ali uvijek u toploj potražnji i na lokalnoj i svjetskoj razini.

Starward

Raspon cijene: 80 do 100 dolara

Izrađena u Victoriji s lokalnog sirovog filma kako bi stvorio nevjerojatno popularan novi svijetski viski. Također nudimo i sortu vina koja se dobiva u lokalnim vinskim bačvama.

Hellyers Road

Raspon cijene: 85 do 220 dolara

Još jedna vrlo popularna tasmanijska destilerija, koja je napravila jednu malu i jako visoku whiskeys. Također nude sorte nadahnute vinom, dovršene u lokalnom Pinot Noiru i lučkoj bačvi za dublje, bogatiji okus.

Bakery Hill

Raspon cijena: 125 - 200 dolara

Košuljica-jednostruki slad koji ulazi u bočicu na oko 60% ABV. Vrlo bogata, vrlo okusa i vrlo složena, s nizom bilješki o degustiranju identificiranim u cijelom svom rasponu.

Smith

Raspon cijene: 70 do 100 dolara

Destilirana duboko u australskoj dolini Barossa, stvarajući niz mlađih viskića u rasponu od 8 do 14 godina. Čvrsta ulaznica za novi svijetski viski.

Zanimljivi Članci

Real Wally je pronađen na Instagramu

Specijalni put u opatiji: Range Rover NW8 Limited Edition

John Legendova odjeća je budućnost putovanja zrakoplovom

Korak Unutar Švedskog zadivljujućeg ledenog hotela za zimu 2018