Zašto kupnja vina je bolja od ulaganja u umjetnost

Anonim

Jeste li ikada stavili mjesečnu plaću na poker stol? Ako ne (i to je vjerojatno najbolje da niste), zamislite kako se oslanjati na okretanje kartice kako biste odlučili svoju sudbinu. Stresno, ne?

Srećom za vas, ulaganje u australsko vino ne mora biti ovako. Zapravo, ako slijedite savjete umjetnika Luke Storriera iz Sydneyja, to može biti doživljaj jednako ugodan kao ulaganje u umjetnost.

Udarili smo poznati kipar, koji već više od deset godina razvija svoj vlastiti jedinstveni stil (koji je radio s robnim markama kao što su Absolut, Hermes i M & C Saatchi), kako bi se spustili na australske scene umjetnosti i vina.

Ali prvo: uvod. Kad ne prikuplja inspiraciju iz outbacka, Luke Storriera se može igrati s idejama izolacije i osamljenosti, prikupljanjem prirodnih materijala iz okolice i dajući im obavijest o njegovu radu.

Rezultat? Beskrajan beživotni krajolik ubrizgavan veličanstvenim pokretom. Storrier također voli eksperimentirati s pojmovima leta i protoka, pomiješana s čvrstim osjećajem težine, crtajući nadahnuće od oblika koje narav pruža poput pera, kostiju, stijena i prljavštine.

Njegov stil potpisivanja srušio je svoj rad u nekoliko izdanja časopisa Inside Out i na izložbi na partyu za pokretanje Edit Studiosa. Zainteresirani su interes? Ukopati.

Prije svega, Luke je usporedio prirodne okuse Austrailina kamena vina s njegovim organski nadahnutim skulpturama. "Kao i kod umjetnosti, svaki umjetnik je pojedinac koji upija okolinu oko sebe, u konačnici reinterpretirajući svoje iskustvo kako bi drugi vidjeli." Na isti je način objasnio: "Vinari i grožđe su slični; dolaze na stol s vlastitim jedinstvenim svojstvima i ubacuju u sveukupnu boju, dubinu i okus gotovog vina. "

"Talent vinarija leži u iskorištavanju potencijala prirodnog okusa grožđa, savršeno uravnotežujući moć intenzivnog voća i elegancije finih tanina kako bi stvorili vina koja su najbolji mogući izraz svakog berba".

Uzmite St Hugo Coonawarra Cabernet Sauvignon i St Hugo Barossa Cabernet Sauvignon, rekao je: "Regije su u istoj državi, ali istu berbu i istu sortu daju vam dva potpuno drugačija vina. Coonawarra Cabernet Sauvignon ima snažan eukaliptus i noktiju od metvice, gdje Barossa Cabernet pokazuje mnogo ukusniji začin i bobičasto nos. "

U pogledu sličnosti između ulaganja u umjetnost i ulaganja u vino, Luke je rekao: "Sigurno postoje sličnosti, ali u konačnici se radi o osobnom ukusu. Najvažniji čimbenik koji valja uzeti u obzir "Je li vaš osobni kontakt s vama koji pokreće užitak". Također je vrijedno napomenuti: "Dok se mnoga umjetnost generira, a svako se vino ne proizvodi u podrumu. svakako je vrijedno educirati se koliko dugo je idealno za svako vino i pojedinačnu berbu. "

"Sakupljanje i ulaganje su vrlo različite stvari - ako samo prikupljate u investicijske svrhe možete pronaći druge putove - ali ako želite uložiti u kulturu, dobro vino i umjetnost su vrlo slični."

Možemo li uložiti u umjetnost zapravo biti profitabilniji nego ulagati u vino, pitali smo? Njegov odgovor: "Zašto ne uložite u oboje! Nema ništa kao da gledate umjetnost dok pijuckate čašu vina. Za mene je riječ o ulaganju u svoj vlastiti užitak; ne donoseći odluku temeljenu na onome što će biti unosan kupnju. "

"Nikad ne bih predložio da netko kupi umjetnička djela koja ne vole, baš kao što nikad ne treba otvoriti bocu vina za koju nisu uzbuđeni piti".

"Ulaganje je oko donošenja pravilne odluke za vas i odabira stvari za sebe koje pokazuju majstorstvo i kvalitetu", nastavio je. "Za mene, vrijednost leži u priči o kavu i opipljivom izrazu načina na koji je proizvod stvoren."

Da bismo istražili sličnosti između vina i umjetnosti, zamolili smo Luke da usporedi senzualno iskustvo dobre bocu crvene boje u usporedbi s dobro oblikovanim umjetničkim djelom. "Kao kipar moj vizualni jezik koji nadahnjuje moju publiku je boja, svjetlost, oblik i težina. Ovisno o tome što pokušavate prenijeti s određenim komadom, koristi se dijelove tog vizualnog jezika da to prenesu gledatelju. "

"Kao i kod kombinacije vinogradara i vinara oni koriste svoje znanje i razumijevanje znanosti i brige o vinu kako bi prenijeli različite note, okuse i mirise degustacije. Oboje (umjetnik i proizvođač vina) koriste osjetila koja im je dostupna kako bi stvorili vezu. "

Stoga različita okruženja mogu potaknuti različite osjećaje prema umjetnosti i vinu, ističe on. "Pijenje vina na vašem kuhinjskom stolu je vrlo različito iskustvo pijenja istog vina u kući St Hugo u dolini Barossa. Kao u gledanju umjetnosti ili skulpture u galeriji, a vidim gdje će provesti ostatak vremena u vašem domu. "

Značajka: Nikki Phillips

Zanimljivi Članci

50 načina da se sruši siva kosa i bude kralj srebrnih lisica

Simone Holtznagel x Gumball 3000 Get Racy za pogodak

Kako nositi šal (i gledati Trés Europske radiš)

Watch Trailer za novi James Dean Film 'Life'