Zašto ženski James Bond spali 007 franšize na tlo

Anonim

"Veza. Jane Bond. "

Zvuči malo naff, zar ne? To se događa kada igrate igru ​​krivotvorenog umjesto stvaranja u Hollywoodu. I danas moramo riješiti ovu zamagljenu ideju jer se tiče jednog od najomiljenijih svjetskih filmskih špijuna.

"Zašto bi žena trebala postati neuredna sekunda?" - Rosamund Pike

Tijekom godina je sve veća buka za ženu 007 da bi konačno potisnuli na ovaj svijet. Takav je bio značajan online pokret koji je privukao interes talenata poput Gillian Anderson, Priyanka Chopra i Emilia Clarke uz podršku Idris Elbe.

S poštovanjem, ovi zabavljači trebaju zatvoriti i naučiti izvorni materijal prije nego što se slijepo pridruže feminističkoj linčuri.

Badass ženski vodići uzimajući velike nagomilane akcijske napade je cool, ali ne samo da bastardira tradiciju i osnovne vrijednosti lika koje datiraju više od pola stoljeća kako bi brzo zaradile. Ali što je s doba osnaživanja žena? Pa ako vaša ideja ženskog osnaživanja prati stope ženskog ženskog oružja s lošom navikom pijenja i kockanja, onda je taj razgovor završen. Nije osnaživanje, to je samo lijeno pisanje proizvođača koji se žele zaraditi na ono što je u trendu uz pomoć postojeće formule koja je dokazana u blagajni.

"Zašto ne stvoriti vlastitu priču umjesto da skačući na ramena i da se uspoređujete sa svim onim drugim muškim prethodnicima?" - Rachel Weisz

U nedavnom intervjuu s The Telegraphom, dobitnik Oscara Rachel Weisz, i stvarni suprug Daniel Craig, postavili su rekord ravno.

"(Ian Fleming) posvetio je užasno puno vremena za pisanje ovog karaktera, koji je osobito muškarac i koji se na određeni način odnosi na žene."

"Zašto ne stvoriti vlastitu priču, a ne skakanje na ramena i uspoređivati ​​se sa svim onim drugim muškim prethodnicima? Žene su stvarno fascinantne i zanimljive, i trebaju dobiti svoje priče. "

Weisz nije jedini holivudski glasački glas koji izlazi u suprotnosti s idejom. Rosamund Pike iz Gone Girla nedavno je objasnio u intervjuu za Uproxx da je pojam ženske 007 jeftin potez u borbi za stavljanje žena u vodeće uloge.

"James Bond je lik koji je stvorio Ian Fleming. Naravno, brand je postao sve veći i sve, ali uzmi jednu od Bond Girls i dajte joj svoju priču. Mislim da je lik Jamesa Bonda muškarac. "

"Da biste imali takav lik u potpuno neovisnoj seriji, zašto bi žena trebala ostati neuredna sekunda?"

"Zašto bi nekoć bila muškarac i sada ga mora igrati žena? Zašto ne napraviš žensku agenticu nogama?

Pike dodaje da bi zamjena spola 007 u stvarnoj činjenici "podcijeniti ženu u cijelosti".

I ovdje leži problem. Kada Hollywood odluči stvoriti kopiju filma koji navodno predvodi novu eru u ravnopravnosti, oni zapravo završavaju stvarajući veliku parnu gomilu gruda. Dokaz je u filmovima koji se kreću u protekle dvije godine, a sastoje se od sve-ženskog glasa koji su nekada vodili muški glumci.

Izložba A, prikolica za najnovije Ghostbusters ponovno podizanje sustava.

Izložba B, prikolica za Ocean's 8, ponovno podizanje sustava Ocean's Eleven iz 2001. koja izgleda slično kao Sex & the City 3 .

Rodno pristrano ili ne, nova imena industrije u ponovnom pokretanju jednostavno ih više ne presijecaju, a ako trebate nedavne dokaze o tome, samo pogledajte Baywatch 2017. koji je zvao The Rock, Zac Efron i Alexandra Daddario. Svi raširivi nazivi za svoje pravo i ipak, film ima samo 18% odobrenja na Rotten Tomatoes s osrednjim box office vratiti.

Ako proizvođači James Bond žele donijeti snažnu žensku osobu u križ, tada je to potrebno učiniti na vlastitom položaju. Sigourney Weaver u ALIENS-u ga je pretekao i Uma Thurman u Kill Billu doslovno kao i Chloë Grace Moretz u Kick-Ass i Charlize Theron u Atomic Blonde .

Budućnost 007 i ravnopravnost zaslona još uvijek ima neku nadu - samo na suptilnije načine koji će sigurno platiti stvarne dividende.

Prošle je godine producentica Jamesa Bonda Barbara Broccoli potvrdila Hollywood Reporteru da je Eon Productions sklopio ugovor s IM Globalom i Paramountom kako bi prilagodio špijunski roman Mark Burnell, The Rhythm Section. Blake Lively će zvijezdom voditi ovaj špijunski akcijski triler, film koji je Broccoli proveo zeleno svjetlo sa studijama već sedam godina.

Zvuči već obećavajuće i ako je to nešto poput vrhunskog napora koji je Charlize Theron stavio u svoj vlastiti špijunski triler (vidi gore), možete očekivati ​​da će biti manje sklona i puno više poštovanja.

Ne dopuštajući ženi James Bond nije riječ o seksu, to je stvaranje filmova koji nisu sranje.

Zanimljivi Članci

Real Wally je pronađen na Instagramu

Specijalni put u opatiji: Range Rover NW8 Limited Edition

John Legendova odjeća je budućnost putovanja zrakoplovom

Korak Unutar Švedskog zadivljujućeg ledenog hotela za zimu 2018