Zašto trebate jesti masnoću kako bi izgubili težinu

Anonim

Naša kvaliteta života određena je kvalitetom naših misli, načinom na koji odlučimo gorivo naše tijelo i koliko se dobro kretamo. Ipak, mi smo društvo ispunjeno negativnošću, brze hrane i apatičnim stavovima.

Kao bivši vojnik specijalnih snaga i sada zagovornik fitnesa stalno pokušavam educirati ljude kako pravilno brinuti o njihovom tjelesnom i duševnom zdravlju, ali jedino pitanje koje imam najviše je "Scott, što da jedem?"

Razbijanje mitova

Reci što sad?

Za doručak svakodnevno imam 4 jaja, 2 rasher slanina, ½ avokado i šalicu kelja - oh, i espresso naravno.

Godinama je prehrambena industrija izbjegavala jesti bilo koji oblik masti, gurajući dijetu s niskim udjelom masnoća na našim licima. Hranili smo ugljikohidrate bez masnoća, koji su nas zauzvrat učinili gladnijim, a zatim teže nego ikad. Kao nacija mi smo trenutno najbogatiji koji smo ikad bili i umirali od bolesti povezanih s hranom. Zaboravite slušati milijardu dolara prehrambene industrije i slušati činjenice koje ću vam dati o prehrani visoke masnoće dijeta za gubitak težine i opće zdravlje i dobrobit.

Ako želiš raditi na svom vrhuncu, imat ćete usitnjenu tjelesnu građu i imate dovoljno energije da obučeš kuću, onda je vrijeme da prebacite svoje tijelo od upotrebe ugljikohidrata kao goriva na masnoću.

Masti poboljšavaju osjetljivost na inzulin i ubrzava masnoće

Borba protiv dobre masti

Vaše tijelo zahtijeva pristojnu količinu masnoće da ostane mršavo. Smanjenje unosa ugljikohidrata i zamjena zdrave masnoće može poboljšati osjetljivost na inzulin, smanjiti upalu i podupirati metabolizam.

Primarna uloga inzulina je regulirati razinu šećera u krvi. Inzulin djeluje kao prekidač, nakon što jede u roku od prvih nekoliko sati, izgorite ugljikohidrate za energiju i pohranjujete dodatnu kaloriju kao masnoću. Kad je prekidač isključen, a inzulin je iscrpljen, počnete sagorijevati masnoću kao gorivo.

Jednostavno rečeno, ako zadržite nisku razinu inzulina, gori vaše tijelo. Tako prebacivanje visokih škrobnih ugljikohidrata za veliku masnu alternativu znači ubrzanje opekotina masnoća. Naša tijela nikada nisu bila dizajnirana za jesti visoke škrobove ili šećere. Proizvodi od žitarica i koncentrirani šećeri nekoć su odsutni iz ljudske prehrane.

Masnoća drobljuje žudnju za hranom i napunjuje vas dulje

Ostanite puni duže

Nema ništa gore nego jedući nižu kalorijsku prehranu koja vam cijelo vrijeme ostavlja gladna. Smetnje visokih zdravih masnih hrane će vas više napuniti. Povežite ih s dobrom dozom proteina i znatno ćete suzdržati od gladi i želje.

Inzulin uvelike utječe na to koliko gladni osjećate; to uzrokuje glad snižavajući šećer u krvi. Kada dobijete previše inzulina, šećer u krvi pada i dobit ćete nesretnu glad. To može dovesti do konzumiranja mnogo hrane i dobivanja težine.

Kada jedete hranu poput bijelog kruha i krumpira, šokiraju se šećer u krvi s malim udjelom inzulina u roku od nekoliko minuta, tako da nastala špica inzulina čuva šećer u krvi satima kasnije, uzrokujući da šećer u krvi bude niži nego prije nego što ste jeli.

Ovo je kada vaše tijelo počinje misliti da je ostalo bez goriva, ali inzulin je još uvijek dovoljan da spriječi da spali svoje masnoće. Krajnji rezultat je glad i žudnja za više ugljikohidrata.

Masti uravnotežuju hormone

Balansirani unos masnoće može učiniti čudesa

Estrogen, testosteron, adrenalin i inzulin su izuzetno važni kemijski masažeri koji utječu na mnoge aspekte cjelokupnog zdravlja. Endokrini sustav radi zajedno kako bi kontrolirali razinu hormona koji cirkuliraju vaše tijelo. Smetnje hrane visoke u kratkim, srednjim i dugotrajnim masnim kiselinama ključne su za održavanje hormona.

Vaše tijelo treba različite vrste masti za stvaranje hormona, uključujući zasićene masnoće i kolesterol. Ne samo da su ove esencijalne masti temeljni sastavni dijelovi za proizvodnju hormona, već održavaju nisku razinu upale, potiču metabolizam i promoviraju gubitak težine i veću ukupnu mišićnu dobit.

Na kraju dana, tijelo će se prilagoditi onome koji izvor goriva je dao, nema pada u performansama ako ste na visokoj masnoći dijeta u usporedbi s visokim carb dijeta. Što god vjerujete da ste pročitali u prošlosti, učinite nešto više istraživanja i saznajte činjenice. Odlučila sam jesti veći udio mojih kalorija od masti kako bih pomogao u postizanju optimalnog sastava tijela i pozitivnih metaboličkih prilagodbi.

Ne samo da će vam pomoći da ostanete mršav, poboljšat ćete imunološki sustav, održati svoje kosti zdravim, osigurati energiju i strukturni integritet za stanice, zaštititi jetru i poboljšati uporabu esencijalnih masnih kiselina u tijelu. Ne biste stavili gorivo u Ferrari pa zašto ne početi tretira svoje tijelo na isti način?

Zdrave masnoće koje morate jesti

što trebate znati o jedenju masnoća

Potrošite masnoću na pravi način s tim namirnicama koje su dizajnirane za rad s vašim tijelom.

 • Losos
 • Avokado
 • Kokosovo ulje
 • Butters Nut
 • jaja
 • Slanina
 • Tuna u maslinovom ulju
 • Maslac
 • Bez šećera kakao i čokolada
 • Kava bez kugle
 • Sjemenke lana
 • Kokosovo mlijeko
 • Krema
 • masline
 • Pileće bedro
 • janjetina

Riječ o upozorenju.

Budite oprezni da ne povećavate masti bez smanjenja unosa ugljikohidrata ili će vaše tijelo imati dva izvora goriva i to će vam povećati težinu.

Scott Evennett je bivši australski zapovjednik i stručnjak za zdravlje, fitness i razmišljanje. Možete pronaći svoje prilagođene prehrambene programe putem svoje stranice

Zanimljivi Članci

Smart Casual službeno je mrtav - ovo je kako nositi haljinu kod 2018. godine

Kako nositi smoking i gdje da biste dobili jedan

Lauren Engel i prijatelji dolje ispod za časopis C-Heads

Airbus predstavio 'Day & Night' suite prve klase kompletan sa spuštenim krevetom